arper

arper

Arper ontwerpt sinds 1989 tafels en stoelen voor kantoren, privéwoningen en publieke plaatsen. Met gerenommeerde designers creëert het merk minimalistische meubels waarbij comfort, technologie en innovatie centraal staan. Arper ontstond uit een leerbewerkingsbedrijf. Daardoor was het al van bij het begin gespecialiseerd in lederen zittingen. Later breidde het productaanbod en de materialenkeuze uit, telkens met tijdloze designmeubelen als resultaat. Arper staat bij uitstek bekend voor mooiecomfortabele en tijdloze design stoelen. Het Italiaanse merk heeft met zijn collectie design meubels als doel ieders levenskwaliteit te verhogen door te streven naar hoge kwaliteitmaximale veiligheid en aandacht voor het milieu. De Arper collectie biedt oplossingen voor stoelen en tafels die ieders leefomgeving aangenamer maken.

Minimalistisch comfort

Meer stijl en meer comfort, zowel op kantoor als thuis: dat is het motto van Arper. Volgens Arper verandert alles continu: leven, cultuur, technologie. Net daarom is elk ontwerp een evenwicht tussen techniek, kost, materiaal, functie, gebruik, smaak en duurzaamheid. Toch bestaat het resultaat telkens uit eenvoudige, natuurlijke vormen in een minimalistische stijl.

Samenwerkingen met gerenommeerde designers

Vanaf 2004 werkte Arper samen met designer Rodolfo Dordoni wat resulteerde in de bekende Corte-stoel. Arper werkte later ook samen met Jean-Marie Massaud, die de the Aston collectie in 2006 verzorgde, uit de samenwerking met Simon Pengelly in hetzelfde jaar ontstond de Babar stoel. Dé absolute topper van Arper is de Catifa-stoel, die werd ontworpen door Lievore Altherr Monlina. Daarvan bestaan intussen zo’n 46 verschillende modellen en varianten. Arper won met Catifa de iF Design Award 2015.

Arper vandaag

Tot op de dag van vandaag is Arper nog steeds groeiende en niet meer weg te denken uit de wereld van designmeubilair. De indrukwekkende collectie is zeer breed en divers, en biedt een ruime keuze aan stijlvolle en tijdloze ontwerpen, in verschillende prijsklassen. Van stoelen tot banken en van poefen en krukken tot tafels en bureaustoelen. De designs van Arper meubelen zijn geschikt voor vrijwel elk interieur, zoals project- en kantoorinrichting. Denk bij projecten aan: kantorenvergaderruimtesontvangstruimteslobby’szorginstellingenrestaurants en zelfs hotels. Uiteraard passen de designs ook perfect in een huiselijke sfeer.