Kantoor en thuiswerkplek

Kantoor en thuiswerkplek

Ergonomie op kantoor,
en thuiswerkplek


Brengt u een groot deel van uw leven door op kantoor? Dan is een aangename werkplek, met een sfeervolle en motiverende inrichting, géén overbodige luxe. Vooral als u voor binnenwerk verantwoordelijk bent, want dan lopen de werkuren tussen vier muren aardig op. Let u ook op de nodige ergonomische accommodatie? Een ergonomische stoel? Ergonomische hulpmiddelen? Dan vertrekt u elke morgen met plezier naar uw werk.

Ergonomische stoelen


Over de "ergonomische" bureaustoel is al heel wat neergeschreven. Op de markt zijn er zeer veel verschillende modellen te vinden en in de literatuur evenveel theorieën. De benaming “ergonomische bureaustoel” wordt zeer dikwijls ten onrechte als verkoopsargument gebruikt. Ergo-Advice biedt een assortiment ergonomische stoelen aan die werkelijk voldoen aan de Europese normen voor ergonomie.

Dynamisch werken


Wil jij je beter voelen op je werkplek? Geconcentreerder? Blijer? Of wil je graag je werknemers actiever en dynamischer zien werken? Opteer dan voor een dynamische zitoplossing of voor afwisseling tussen zitten, staand, fietsend of wandelend werken. Onder de noemer "Bewegend werken" plaatsen wij producten die bijdragen aan een gezondere manier van werken. Jaarlijks sterven wereldwijd vijf miljoen mensen aan de gevolgen van te weinig bewegen. Vooral uren na elkaar zitten is nefast is voor onze gezondheid.

In hoogte verstelbare bureaus


Om ergonomisch correct te kunnen werken is het van zeer groot belang dat de hoogte van het bureaublad juist kan ingesteld worden. Een standaard bureau met een hoogte van 72 cm is zeker niet voor iedereen geschikt! Wanneer de tafel te hoog is worden de schouders opgetrokken met spierspanning en schouder- en nekpijn als gevolg. Wanneer de tafel te laag is werkt men met een bolle rug met nek- en rugpijn als gevolg. Indien een werkblad eenvoudig in hoogte verstelbaar is kan men probleemloos afwisselen tussen actief (bureaublad iets hoger) en ondersteund (bureaublad iets lager) zitten.

Maatwerk & Medische bureaustoelen


Een goed instelbare en passende ergonomische bureaustoel is van groot belang bij het voorkomen van klachten. Bij ernstige rug- of nekklachten, of bij bepaalde medische aandoeningen (scoliose, hyperkyfose/lordose, reuma, MS, ALS, Hemiplegie, Bechterew, Parkinson,…) volstaat een standaard ergonomische stoel dikwijls niet om problemen op te lossen. Een goed instelbare en medische bureaustoel zorgt voor een optimaal zitcomfort voor de meest complexe zitproblemen. Deze bureaustoelen komen in aanmerking voor een terugbetaling. Een goed instelbare en passende ergonomische bureaustoel is van groot belang bij het voorkomen van klachten.

Akoestische oplossingen


Lawaai op kantoor of storend geluid bij het werken in een thuisomgeving kan soms storend zijn bij geconcentreerd bureauwerk. Akoestische oplossingen zorgen voor een verminderen of absorberen van dit geluid door middel van verschillende mogelijke oplossingen. Door middel van een geschikt assortiment kan voor iedere situatie een gepaste oplossing gevonden worden.

Ergonomische hulpmiddelen


Gezond werken met de computer vereist een ergonomisch verantwoorde inrichting van uw werkplek. Niet alleen vergroot u zo uw comfort en efficiëntie, u verkleint ook de kans op gezondheidsklachten en ziekte. Bij Ergo-Advice vindt u de juiste ergonomische hulpmiddelen voor klachten zoals RSI, tenniselleboog, muispols, tintelende handen, hernia in de nek en schouderklachten.